Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera

9789834725112 600x521 jpgImej ini di ambil dari website berikut : mehrajbooks.com.my

Hi semua bersyukur sangat kerana anda mari ke laman pendidikan ini. Anda mencari DSKP Sejarah Tingkatan 2

Anda sangat bernasib baik oleh sebab pada kali ini kami akan kongsikan dengan anda iaitu DSKP Sejarah Tingkatan 2

Lihat Lebih Banyak DSKP Sejarah Tingkatan 2

kssm reka bentuk dan teknologi tingkatan 2 5 11Imej ini di ambil dari website berikut : slideshare.net
bank soalan ujian mac 2018 kssm tingkatan 2 assalamualaikum dan selamat sejahtera alhamdulillah perkongsian berkaitan pendidikan dapat diteruskan lagiImej ini di ambil dari artikel berikut : sistemguruonline.my

Sebelum ke bab seterusnya, apa kata admin terangkan dulu serba sikit mengenai DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Dekati Apa itu DSKP dan Fungsinya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka khas bagi membantu memudahkan cikgu membuat pentaksiran dalam PDPC.

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ini dikatakan mampu menolong para pendidik kerana kita hanya perlu menggunakan satu fail (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang para pelajar patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Kenali Apa itu Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Bahan-bahan Berikut

Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tingkatan 2 yang kami publish ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan bahan-bahan sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Sejarah Tingkatan 2

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Download Fail :  DSKP Sejarah Tingkatan 2

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di media sosial anda. Ya, sebarkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana datang ke laman web kami ini. Untuk pemberitahuan post di atas iaitu Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-24 08:43:42.

Hari ini kami ingin nyatakan bahawa sidang admin telah kongsikan satu perkongsian yang sangat bermanfaat untuk ibubapa print iaitu Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera.

Kami yakin ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Dapatkan Dskp Sejarah Tingkatan 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera. Semoga berguna.