Himpunan Dskp Sejarah Tahun 4 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah

praktis pentaksiran dskp bahasa melayu tahun 4Imej ini di ambil dari post berikut : topbooks.my

Salam silaturrahim bersyukur sangat sebab anda singgah lagi ke ruangan perkongsian ilmu ini. Anda mencari DSKP Sejarah Tahun 4

Anda sangat bertuah kerana kali ini saya akan berikan kepada anda tentang DSKP Sejarah Tahun 4

Mari Teruskan ke DSKP Sejarah Tahun 4

download dskp sejarah tahun 5 bermanfaat dskp sejarah tahun 4 presentation of dapatkan dskp sejarah tahunImej ini di ambil dari laman web berikut : menulismenconteng.my
koleksi ujian pertengahan tahun sejarah tahun 4 hingga tahun 6 2018 travulaImej ini di ambil dari website berikut : travula.com.my

Sebelum pergi lebih jauh, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas tentang DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Dekati Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas bagi membantu memudahkan para pendidik melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan dapat menolong para pendidik kerana kita hanya perlu melihat satu fail (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini mengandungi Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Apa pula Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid-murid mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Maksud Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Maksud Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Himpunan Dskp Sejarah Tahun 4 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Sejarah Tahun 4 yang kami berikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Sejarah Tahun 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Fail :  DSKP Sejarah Tahun 4

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di instagram anda. Ya, kongsikan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana suport ke laman pendidikan kami ini. Untuk peringatan artikel di atas iaitu Himpunan Dskp Sejarah Tahun 4 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-01-21 08:26:42.

Pada kali ini kami ingin beritahu bahawa sidang admin telah publishkan satu post yang sangat bermanfaat untuk ibubapa download iaitu Himpunan Dskp Sejarah Tahun 4 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Himpunan Dskp Sejarah Tahun 4 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah. Semoga dimanfaatkan.