Download Dskp Sains Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera

dskp cefr bahasa inggeris kssm tingkatan 2Imej ini di ambil dari sumber berikut : sumberpendidikan.com

Salam perkenalan terima kasih sangat kerana mari ke web ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Sains Tingkatan 2

Anda sangat langkah kanan oleh kerana untuk kali ini admin akan berikan kepada anda bahan-bahan DSKP Sains Tingkatan 2

Lebih Banyak DSKP Sains Tingkatan 2

tajuk tajuk bagi sains tingkatan 2 kssmImej ini di ambil dari post berikut : cikguhailmi.com
lembaran modul sains tingkatan 2 dlpImej ini di ambil dari website berikut : bukudbp.com

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas tentang DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Pelajari Apa maksud DSKP dan Fungsinya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat untuk menolong memudahkan guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ini dikatakan dapat memudahkan para pendidik kerana mereka hanya merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Penerangan Ringkas Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Info Ringkas Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen-dokumen Berikut

Download Dskp Sains Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Tingkatan 2 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Sains Tingkatan 2

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Bahan :  DSKP Sains Tingkatan 2

Selamat Mendownload & Datang Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak kami berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di media sosial anda. Ya, viralkan bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana melawat ke edu web kami ini. Untuk peringatan artikel di atas iaitu Download Dskp Sains Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-03-19 07:34:42.

Pada hari ini kami ingin nyatakan bahawa sidang admin telah publishkan satu post yang sangat berguna untuk ibubapa dapatkan iaitu Download Dskp Sains Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Download Dskp Sains Tingkatan 2 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera. Semoga berguna.