Himpunan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat

product image excel in bahasa melayu buku aktiviti pt3 tingkatan 1Imej ini di ambil dari bahan berikut : topbooks.my

Salam silaturrahim dan bersyukur kerana singgah lagi ke rumah digital ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Anda sangat langkah kanan oleh kerana perkongsian kali ini kami akan berikan kepada anda tentang DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Berikut Ialah DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

soalan peperiksaan akhir tahun sains tambahan tingkatan 5 berguna kssm asas sains komputer tingkatan 1 1Imej ini di ambil dari artikel berikut : pekeliling.com
download rpt matematik tambahan tingkatan 5 berguna himpunan latihan matematik tingkatan 4 yang penting khas untukImej ini di ambil dari sumber berikut : cikguayu.com

Sebelum ke bab seterusnya, jom kita belajar dulu serba ringkas tentang DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Dekati Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka bagi membantu memudahkan para cikgu menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong para pendidik kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Maksud Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Info Ringkas Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Kegunaan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Himpunan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Fail :  DSKP Sains Tambahan Tingkatan 4

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan artikel ini semua di instagram anda. Ya, kongsikan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana suport ke laman web kami ini. Untuk peringatan post di atas iaitu Himpunan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat di tulis oleh admin pada 2019-04-03 08:08:42.

Sekarang kami ingin nyatakan bahawa pihak kami telah publishkan satu bahan yang sangat bermanfaat untuk murid-murid print iaitu Himpunan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Himpunan Dskp Sains Tambahan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat. Semoga dimanfaatkan.