Dapatkan Dskp Sains Sukan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Senang

pada dasarnya dskpImej ini di ambil dari sumber berikut : gurubesar.my

Salam sejahtera dan seronok sebab anda datang lagi ke eduweb ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Sains Sukan Tingkatan 4

Anda sangat beruntung kerana pada kali ini pihak admin akan tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Sains Sukan Tingkatan 4

Mari Teruskan ke DSKP Sains Sukan Tingkatan 4

scanimage03 e959df65 3d79 4ea0 a73e 050dd7e276e4 grande jpgImej ini di ambil dari bahan berikut : topbooks.my
di bawah kssm yang menggunakan dskp sebagai panduan pdpc manakala bagi tingkatan 3 4 dan 5 akan masih berada di bawah kbsm dengan menggunakan huraianImej ini di ambil dari website berikut : sumberpendidikan.com

Sebelum kita ke link download, mari kita lihat dahulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Kenali Apa maksud DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu dokumen yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini direka bagi membantu memudahkan para guru melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan dapat memudahkan pendidikan kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini mempunyai Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Maksud Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Info Ringkas Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Dapatkan Dskp Sains Sukan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Senang ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui telegram atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pengumuman kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Sukan Tingkatan 4 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Sains Sukan Tingkatan 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Download Bahan :  DSKP Sains Sukan Tingkatan 4

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat viralkan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di google plus anda. Ya, share ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana sokong ke blog kami ini. Untuk perkongsian bahan di atas iaitu Dapatkan Dskp Sains Sukan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2018-11-23 09:31:42.

Masa ini kami ingin war-warkan bahawa kami telah publishkan satu perkongsian yang sangat bermanfaat untuk ibubapa cetak iaitu Dapatkan Dskp Sains Sukan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Senang.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Dapatkan Dskp Sains Sukan Tingkatan 4 Yang Boleh Di Download Dengan Senang. Semoga bermanfaat.