Muat Turun Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera

sukatan pelajaran sains tingkatan 4Imej ini di ambil dari pemilik berikut : sumberpendidikan.com

Salam kerahmatan terima kasih sangat sebab datang lagi ke ruangan perkongsian ilmu ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Anda sangat beruntung oleh kerana perkongsian kali ini kami hendak tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Mari Teruskan ke DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

pintar bestari ekonomi tingkatan 5Imej ini di ambil dari artikel berikut : pustakasaujana.com.my
rpt tingkatan 4 2 pngImej ini di ambil dari artikel berikut : sistemguruonline.my

Sebelum pergi lebih jauh, jom kita belajar dulu serba sikit tentang DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Fahami Apa maksud DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk untuk membantu memudahkan cikgu melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Ianya dikatakan mampu memudahkan para cikgu kerana mereka hanya perlu menggunakan satu fail (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Maksud Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Info Ringkas Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Penerangan Ringkas Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Muat Turun Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 yang kami publish ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk anda semua.

Nama Fail : DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Muat Turun Fail :  DSKP Sains Rumah Tangga Tingkatan 5

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di google plus anda. Ya, share bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana menyokong ke laman pendidikan kami ini. Untuk pemberitahuan artikel di atas iaitu Muat Turun Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-09 08:36:42.

Kali ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah menulis satu artikel yang sangat berguna untuk guru-guru cetak iaitu Muat Turun Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Muat Turun Dskp Sains Rumah Tangga Tingkatan 5 Yang Dapat Di Cetak Dengan Segera. Semoga dimanfaatkan.