Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat

himpunan slaid pengajaran dan pembelajaran kssm tingkatan 2 asas sains komputer ini adalah disediakan oleh bahagian pembangunan kurikulumImej ini di ambil dari artikel berikut : sistemguruonline.my

Salam sejahtera terima kasih sangat kerana datang lagi ke ruangan perpustakaan maya ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Anda sangat beruntung sebab perkongsian kali ini kami hendak tunjukkan kepada anda tentang DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Perkongsian DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

praktis pentaksiran dskp english kssr year 3Imej ini di ambil dari post berikut : topbooks.my
kssm pngImej ini di ambil dari kredit berikut : kssmpkhaskelantan.blogspot.com

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata admin terangkan dulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Kenali Apa itu DSKP dan Kesannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah dibina untuk membantu memudahkan cikgu melakukan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP dikatakan mampu memudahkan guru kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi menjalankan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar patut ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa pula Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2 yang kami upload ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Download Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tingkatan 2

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat share bahan ini kepada semua. Jangan lupa untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di facebook anda. Ya, viralkan bahan bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana melawat ke blog pendidikan kami ini. Untuk perkongsian bahan di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat di tulis oleh admin pada 2019-02-07 08:16:42.

Hari ini kami ingin war-warkan bahawa pihak kami telah kongsikan satu perkongsian yang sangat berguna untuk murid-murid print iaitu Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat.

Kami fikir ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan bahan ini di Himpunan Dskp Pendidikan islam Tingkatan 2 Yang Boleh Di Download Dengan Cepat. Semoga bermanfaat.