Download Dskp Pendidikan islam Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera

9789834613006 600x521 jpgImej ini di ambil dari artikel berikut : mehrajbooks.com.my

Selamat petang semua dan terima kasih kerana anda datang ke web ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tahun 4

Anda sangat bertuah kerana pada kali ini pihak kami akan tunjukkan kepada anda tentang DSKP Pendidikan Islam Tahun 4

Lihat Lebih Banyak DSKP Pendidikan Islam Tahun 4

pendidikan islam tahun 4 bidang jawiImej ini di ambil dari laman web berikut : pendidikanislamgkb.blogspot.com
download dskp tasawwur islam tingkatan 5 penting ilmu bakti 19 praktis pentaksiran dskp kssr sejarah tahunImej ini di ambil dari kredit berikut : menulismenconteng.my

Sebelum ke bab seterusnya, jom kita belajar dulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Dekati Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 dokumen yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini direka khas untuk membantu memudahkan para cikgu membuat pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan para cikgu kerana mereka hanya perlu melihat satu dokumen (DSKP) sahaja untuk menjalankan PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa yang di Maksudkan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Bagaimana Nak Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir pencapaian murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Download Dskp Pendidikan islam Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk peringatan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tahun 4 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami sangat berharap agar artikel ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tahun 4

Format Fail : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tahun 4

Selamat Mendownload & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir sekali sebelum berpisah, kami semua berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan post ini semua di media sosial anda. Ya, sebarkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana melawat ke laman pendidikan kami ini. Untuk peringatan bahan di atas iaitu Download Dskp Pendidikan islam Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-01-13 08:05:42.

Pada hari ini kami ingin beritahu bahawa sidang admin telah publishkan satu bahan yang sangat bagus untuk murid-murid print iaitu Download Dskp Pendidikan islam Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mahukan informasi ini di Download Dskp Pendidikan islam Tahun 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera. Semoga dimanfaatkan.