Senarai Dskp Pendidikan islam Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah

rph format baru kssr 13 jpgImej ini di ambil dari kredit berikut : sistemguruonline.my

Selamat pagi semua dan seronok kerana singgah lagi ke laman web ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Pendidikan Islam Tahun 2

Anda sangat bertuah oleh sebab untuk kali ini kami akan kongsikan dengan anda bahan-bahan DSKP Pendidikan Islam Tahun 2

Mari Dapatkan DSKP Pendidikan Islam Tahun 2

praktis pentaksiran dskp kssr pendidikan islam tahun 4Imej ini di ambil dari sumber berikut : topbooks.my
9789672221197 600x521 jpgImej ini di ambil dari bahan berikut : mehrajbooks.com.my

Sebelum kita ke link download, mari kita lihat dahulu serba ringkas apa itu DSKP ini. Kita belajar serba ringkas sahaja

Dalami Apa maksud DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan 1 dokumen yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibuat bagi menolong memudahkan cikgu menyiapkan pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan dapat memudahkan cikgu kerana mereka hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Secara konklusinya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran serta Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid-murid perlu ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Apa pula Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Guna Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data Berikut

Senarai Dskp Pendidikan islam Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Islam Tahun 2 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar post ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Islam Tahun 2

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Fail :  DSKP Pendidikan Islam Tahun 2

Selamat Memuat turun & Jumpa Lagi Lain Kali

Akhir kata sebelum berpisah, pihak admin berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di instagram anda. Ya, share benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke laman pendidikan kami ini. Untuk pemberitahuan post di atas iaitu Senarai Dskp Pendidikan islam Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2018-11-20 09:37:42.

Pada kali ini kami ingin beritahu bahawa saya telah publishkan satu artikel yang sangat bermakna untuk ibubapa dapatkan iaitu Senarai Dskp Pendidikan islam Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah.

Kami faham ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Senarai Dskp Pendidikan islam Tahun 2 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Mudah. Semoga berguna.