Himpunan Dskp Pendidikan Al Quran Dan as Sunnah Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera

transformasikurikulumsekolahmenengah kssm 111212035514 phpapp02 pdf documentImej ini di ambil dari post berikut : vdocuments.site

Salam sayang bersyukur sangat kerana mari lagi ke website ini. Adakah anda tengah mencari DSKP Pendidikan Al Quran dan As Sunnah Tingkatan 5

Anda sangat beruntung kerana perkongsian kali ini pihak admin hendak kongsikan dengan anda tentang DSKP Pendidikan Al Quran dan As Sunnah Tingkatan 5

Jom Download DSKP Pendidikan Al Quran dan As Sunnah Tingkatan 5

download rpt bahasa arab tingkatan 5 menarik pelaporan pendidikan islam tingkatan 2 kssm sumber pendidikan ofImej ini di ambil dari bahan berikut : notafaura.com
dengan orang lain 83Imej ini di ambil dari bahan berikut : slideshare.net

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, jom kita belajar dulu serba ringkas mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Pelajari Apa maksud DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau sebutan asalnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas untuk membantu memudahkan para cikgu melakukan pentaksiran dalam PDPC.

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ini dikatakan dapat memudahkan para pendidik kerana kita hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Kenali Apa itu Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik mengenai perkara yang murid perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Kenali Apa itu Standard Pembelajaran?

  • 1 penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Kegunaan Standard Prestasi?

  • Cikgu mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Fail-fail Berikut

Himpunan Dskp Pendidikan Al Quran Dan as Sunnah Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui pinterest atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk pemberitahuan kepada semua, tiada satupun DSKP Pendidikan Al Quran dan As Sunnah Tingkatan 5 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Pendidikan Al Quran dan As Sunnah Tingkatan 5

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Link Bahan :  DSKP Pendidikan Al Quran dan As Sunnah Tingkatan 5

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, pihak ridaksi berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di google plus anda. Ya, viralkan artikel bermanfaat agar lebih ramai mendapat manfaatnya ini.

Terima kasih kerana suport ke blog pendidikan kami ini. Untuk perkongsian post di atas iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Al Quran Dan as Sunnah Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera di tulis oleh admin pada 2019-02-11 08:47:42.

Kali ini kami ingin nyatakan bahawa sidang penulis telah kongsikan satu perkongsian yang sangat bermanfaat untuk murid-murid dapatkan iaitu Himpunan Dskp Pendidikan Al Quran Dan as Sunnah Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Himpunan Dskp Pendidikan Al Quran Dan as Sunnah Tingkatan 5 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Segera. Semoga berguna.