Muat Turun Dskp Ekonomi Tingkatan 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang

koleksi sukatan pelajaranImej ini di ambil dari website berikut : malaysian-ghost-research.org

Salam sayang terima kasih sangat kerana anda datang ke perpustakaan maya ini. Adakah anda sedang mencari DSKP Ekonomi Tingkatan 4

Anda sangat langkah kanan sebab pada kali ini saya akan kongsikan dengan anda tentang DSKP Ekonomi Tingkatan 4

Jom Download DSKP Ekonomi Tingkatan 4

rpt reka cipta tingkatan 5 meletup ujian 2 ting 4 rc 2013 of jom dapatkan rptImej ini di ambil dari post berikut : menulismenconteng.my
bab 5 teori pengeluaranunit ekonomiImej ini di ambil dari sumber berikut : slideshare.net

Sebelum kita ke link download, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba ringkas mengenai DSKP ini. Kita belajar secara umum sahaja

Kenali Apa itu DSKP dan Impaknya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran merupakan satu maklumat yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini telah direka khas untuk membantu memudahkan para guru melaksanakan pentaksiran dalam PDPC.

DSKP ini dikatakan mampu menolong para pendidik kerana mereka hanya perlu menggunakan satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melakukan proses PDPC. Secara ringkasnya, DSKP ini terdiri daripada Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Bagaimana Nak Guna Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang pelajar mesti ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Apa yang di Maksudkan Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa Kegunaan Standard Prestasi?

  • Guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Bahan-bahan Berikut

Muat Turun Dskp Ekonomi Tingkatan 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang ini ialah hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Admin di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk penjelasan kepada semua, tiada satupun DSKP Ekonomi Tingkatan 4 yang kami tuliskan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat himpunan ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Bahan : DSKP Ekonomi Tingkatan 4

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Ekonomi Tingkatan 4

Selamat Mendownload & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, saya berharap agar anda dapat sebarkan bahan ini kepada semua. Jangan ketinggalan untuk tekan butang share dan kongsikan imej ini semua di instagram anda. Ya, sebarkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat bahannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke website kami ini. Untuk nota post di atas iaitu Muat Turun Dskp Ekonomi Tingkatan 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2018-11-24 09:38:42.

Pada kali ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah menulis satu post yang sangat bermanfaat untuk guru-guru dapatkan iaitu Muat Turun Dskp Ekonomi Tingkatan 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang.

Kami teka ramai ibubapa, para guru dan murid yang mahukannya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Muat Turun Dskp Ekonomi Tingkatan 4 Yang Dapat Di Muat Turun Dengan Senang. Semoga berguna.