Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah

a6c669c41f33ae37a307ba01b95d8e50Imej ini di ambil dari blog berikut : www.mongabay.co.id

Salam silaturrahim dan bersyukur kerana datang lagi ke eduweb ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 2

Anda sangat bernasib baik kerana pada hari yang mulia ini saya akan tunjukkan kepada anda bahan-bahan DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 2

Lebih Banyak DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 2

forum mod viewthread tid 8332395Imej ini di ambil dari artikel berikut : www.fireflytrip.com
272054718 603694Imej ini di ambil dari blog berikut : m.liputan6.com

Sebelum terlanjur pergi ke perkara lain, apa kata admin terangkan dulu serba sikit mengenai DSKP ini. Ya, ringkas sahaja jangan risau

Dekati Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau yang sebenarnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah satu fail yang mengintegrasikan akademik dan pentaksiran. DSKP ini dibentuk bagi membantu memudahkan para cikgu membuat pentaksiran dalam PDPC.

Kewujudan DSKP dikatakan mampu memudahkan para cikgu kerana kita hanya perlu merujuk satu dokumen (DSKP) sahaja bagi melaksanakan PDPC. Sebagai maklumat, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Penerangan Ringkas Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang murid-murid mesti ketahui dan boleh dilakukan dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran dan nilai.

Info Ringkas Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Maksud Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan pelajar melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Data-data Berikut

Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui twitter atau mana-mana media sosial yang lain. Kami di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 2 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian ilmu sahaja bagi memudahkan para guru mendapatkannya.

Pihak Admin sangat berharap agar bahan ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 2

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Fail :  DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 2

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir sekali sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan takut untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di instagram anda. Ya, sebarkan ilmu bermanfaat agar lebih ramai mendapat kebaikannya ini.

Terima kasih kerana sokong ke blog kami ini. Untuk peringatan artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah di tulis oleh admin pada 2019-03-14 07:49:42.

Pada kali ini kami ingin nyatakan bahawa pihak admin telah publishkan satu bahan yang sangat bermakna untuk murid-murid print iaitu Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah.

Kami tahu ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari informasi ini di Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 2 Yang Boleh Di Download Dengan Mudah. Semoga digunakan.