Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Senang

pemerintahan yang diwarnai skandalImej ini di ambil dari artikel berikut : liputan6.com

Selamat pagi semua terima kasih sangat kerana datang lagi ke website ini. Betultak jika saya kata anda sedang mencari DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 1

Anda sangat beruntung sebab perkongsian kali ini admin akan tunjukkan kepada anda iaitu DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 1

Ini Ialah DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 1

Sebelum pergi lebih jauh, apa kata ikuti pembelajaran tentang serba ringkas tentang DSKP ini. Jangan risau, sikit sahaja

Dalami Apa itu DSKP dan Kelebihannya

DSKP atau nama panjangnya ialah Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ialah 1 maklumat yang mengintegrasikan kurikulum dan pentaksiran. DSKP ini telah dibina bagi membantu memudahkan para cikgu membuat pentaksiran dalam PDPC.

Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran ini dikatakan mampu memudahkan para guru kerana mereka hanya perlu merujuk satu fail (DSKP) sahaja untuk melaksanakan PDPC. Untuk perhatian semua, DSKP ini hasil gabungan antara Standard Kandungan, Standard Pembelajaran dan Standard Prestasi.

Apa Kegunaan Standard Kandungan?

  • Penyataan spesifik tentang perkara yang para pelajar perlu ketahui dan boleh dibuat dalam suatu tempoh persekolahan merangkumi aspek pengetahuan, kemahiran serta nilai.

Bila Perlu Guna Standard Pembelajaran?

  • Satu penetapan kriteria atau indikator kualiti pembelajaran dan pencapaian yang boleh diukur bagi setiap standard kandungan.

Apa yang di Maksudkan Standard Prestasi?

  • Para guru mentaksir perkembangan murid melalui Standard Prestasi (SP) dimana ada set kriteria tertentu menunjukkan tahap-tahap penguasaan murid.

Dapatkan Dokumen Berikut

Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Senang ini merupakan hasil kerja keras para guru dari seluruh Malaysia yang dikongsikan di internet sama ada melalui facebook atau mana-mana media sosial yang lain. Saya di sini hanyalah bertugas sebagai pengumpul bahan sahaja.

Untuk rujukan kepada semua, tiada satupun DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 1 yang kami kongsikan ini hasil dari kami sebaliknya kami sebagai medium perantara yang menyediakan tempat perkongsian dokumen sahaja untuk memudahkan para guru mendapatkannya.

Kami semua sangat berharap agar perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Nama Fail : DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 1

Format Bahan : Microsoft Words/ PDF/ Excel

Dapatkan Bahan :  DSKP Dunia Sains & Teknologi Tahun 1

Selamat Memuat turun & Datang Lagi Nanti

Akhir kata sebelum berpisah, kami berharap agar anda dapat kongsikan bahan ini kepada semua. Jangan malas untuk tekan butang share dan kongsikan bahan ini semua di google plus anda. Ya, viralkan benda bermanfaat agar lebih ramai mendapat ilmunya ini.

Terima kasih kerana suport ke website kami ini. Untuk nota artikel di atas iaitu Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Senang di tulis oleh admin pada 2019-01-23 08:39:42.

Masa ini kami ingin beritahu bahawa pihak admin telah publishkan satu artikel yang sangat bagus untuk guru-guru print iaitu Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Senang.

Kami rasa ramai ibubapa, para guru dan murid yang mencarinya. Yang kami dapat pastikan, anda adalah salah seorang yang mencari bahan ini di Kumpulan Dskp Dunia Sains & Teknologi Tahun 1 Yang Boleh Di Download Dengan Senang. Semoga digunakan.