Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Tidak Hadir Mesyuarat

Isi Kandungan Surat Rasmi

Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Tidak Hadir Mesyuarat

Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Tidak Hadir Mesyuarat ini merupakan antara pilihan dan mungkin antara yang paling banyak carian di google Malaysia. Bukan bermaksud orang di Malaysia kerap kali tidak hadir ke mesyuarat tetapi mungkin kerana keadaan seperti ini kerap berlaku apabila keadaan terpaksa.

Jika anda diminta untuk membuat surat tunjuk sebab, sebenarnya perlu ada perasaan lega di dalam diri kerana surat tunjuk sebab itu merupakan 1 peluang yang diberikan oleh pihak atasan atau majikan atau pentadbir supaya anda membela diri anda dan nyatakan masalah yang anda hadapi. Ianya boleh juga dilihat sebagai 1 peluang untuk mereka lebih mengenali anda dan mengetahui segala kesulitan yang dihadapi dan kenapa perkara yang dituduh itu berlaku.

Apa yang penting, cuba minta kemaafan dan nyatakan kekesalan atas kesalahan dan kesilapan yang telah berlaku. Gunakan laras bahasa penulisan yang lemah lembut dan elakkan meletakkan ego anda di hadapan sebaliknya rendahkan diri anda dan hormatilah mereka kerana mereka cuba berikan anda peluang untuk membela diri.

Sebelum kita berkongsi contoh surat tunjuk sebab ini, jika anda rasakan perkongsian ini mungkin kurang tepat dan tidak menyamai situasi yang anda sedang alami dan anda memerlukan contoh surat tunjuk sebab yang lain maka anda boleh dapatkan lebih banyak lagi contoh-contoh surat tunjuk sebab dan surat rasmi yang lain dibawah ini.

Dapatkan Contoh Surat Tunjuk Sebab disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Tidak Hadir Mesyuarat

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Tidak Hadir Mesyuarat

Contoh Surat Tunjuk Sebab ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua disaat mengalami kesulitan.

3. Sumber : panduanmalaysia.com

Contoh Surat Tunjuk Sebab

Mari kita tonton video ringkas ini yang mungkin dapat berikan anda beberapa input berguna.