Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Salah Laku dan Memohon Kembali Menyambung Pengajian

Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Salah Laku dan Memohon Kembali Menyambung Pengajian

Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Salah Laku dan Memohon Kembali Menyambung Pengajian ini sebenarnya bukan anda seorang sahaja yang memerlukannya. Kes seperti ini adalah sangat biasa dan kerap kali kita dengar. Setiap manusia akan berubah insyaAllah dan layak diberikan peluang demi peluang untuk terus maju dan berubah ke arah kebaikan.

Jika anda diminta untuk membuat surat tunjuk sebab, sebenarnya perlu ada perasaan lega di dalam diri kerana surat tunjuk sebab itu merupakan 1 peluang yang diberikan oleh pihak atasan atau majikan atau pentadbir supaya anda membela diri anda dan nyatakan masalah yang anda hadapi. Ianya boleh juga dilihat sebagai 1 peluang untuk mereka lebih mengenali anda dan mengetahui segala kesulitan yang dihadapi dan kenapa perkara yang dituduh itu berlaku.

Apa yang penting, cuba minta kemaafan dan nyatakan kekesalan atas kesalahan dan kesilapan yang telah berlaku. Gunakan laras bahasa penulisan yang lemah lembut dan elakkan meletakkan ego anda di hadapan sebaliknya rendahkan diri anda dan hormatilah mereka kerana mereka cuba berikan anda peluang untuk membela diri.

Sebelum kita berkongsi contoh surat tunjuk sebab ini, jika anda rasakan perkongsian ini mungkin kurang tepat dan tidak menyamai situasi yang anda sedang alami dan anda memerlukan contoh surat tunjuk sebab yang lain maka anda boleh dapatkan lebih banyak lagi contoh-contoh surat tunjuk sebab dan surat rasmi yang lain dibawah ini.

Dapatkan Contoh Surat Tunjuk Sebab disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Salah Laku dan Memohon Kembali Menyambung Pengajian

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Surat Tunjuk Sebab Kerana Salah Laku dan Memohon Kembali Menyambung Pengajian

Contoh Surat Tunjuk Sebab ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua disaat mengalami kesulitan.

3. Sumber : tangkapgambar.blogspot.my

Contoh Penulisan Surat Tunjuk Sebab Kerana Tidak Menghadirkan Diri

Mari kita tonton video ringkas ini yang mungkin dapat berikan anda beberapa input berguna.

error: Content is protected !!