Contoh Surat Rayuan Kemasukan Ke Kolej Matrikulasi Melalui Online & Bertulis

Contoh Surat Rayuan Kemasukan Ke Kolej Matrikulasi Melalui Online & Bertulis

Contoh Surat Rayuan Kemasukan Ke Kolej Matrikulasi Melalui Online & Bertulis adalah sangat membantu para bakal graduan yang benar-benar mencari tempat di Matrikulasi. Mungkin ramai yang memohon UPU dan pada masa yang sama pasti ramai yang membuat permohonan untuk memasuki ke program matrikulasi. Namun begitu setiap orang pasti mempunyai nasib yang berbeza-beza dan tidak dinafikan pasti ramai yang gagal mendapat tempat ke matrikulasi.

Oleh sebab itu, kami di notafaura ingin membantu anda semua yang mencari format penulisan surat rayun bagi kemasukan ke koleh matrikulasi tahun ini. Sebelum itu, anda juga boleh dapatkan pelbagai lagi contoh surat-surat rasmi dan surat rayuan yang lain.

Dapatkan Contoh Surat Rayuan ke Matrikulasi disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Rayuan Kemasukan Ke Kolej Matrikulasi Melalui Online & Bertulis

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download :  Contoh Surat Rayuan Kemasukan Ke Kolej Matrikulasi Melalui Online & Bertulis

Contoh Surat Rayuan Kemasukan Ke Kolej Matrikulasi Melalui Online & Bertulis Ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua untuk membuat rayuan. Formatnya mungkin perlu diubah jika anda rasa ianya perlu.

3. Sumber : infoupu.com

Rayuan Kemasukan ke Matrikulasi Seluruh Malaysia

Sebenarnya untuk setiap permohonan yang gagal ini insyaAllah anda boleh membuat rayuan. Permohonan rayuan Matrikulasi ini pula ada beberapa cara yang anda boleh lakukan.

Kaedah Rayuan Pertama ( Rayuan Secara Online)
– Membuat rayuan matrikulasi secara talian online melalui website Matrikulasi KPM.

Kaedah Rayuan Kedua ( Rayuan Bertulis dan Berhubung Terus dengan Bahagian Matrikulasi)

  • Pertamanya anda perlu menulis surat rayuan.
  • Sediakan dokumen seperti berikut :

i. Salinan ic atau kad pengenalan diri yang disahkan.
ii. Salinan ic ibubapa yang disahkan.
iii. Salinan keputusan SPM anda yang disahkan.
iv. Salinan sijil aktiviti tertinggi yang disahkan.

Kehidupan Menarik Matrikulasi

Kami menceritakan sedikit sebanyak perkara-perkara menarik di Kolej Matrikulasi Melaka. Segala prasarana dan kehidupan yang menarik telah kami kongsikan dalam vlog ini. Walaupun Kolej Matrikulasi Melaka merupakan kolej terawal di Malaysia, tetapi tiada perkara yang dapat menghalang pelajar-pelajar kolej ini untuk menjalani kehidupan yang terbaik. #kmmdihatiku. Enjoy the video.

Kehidupan di Matrikulasi sebenarnya sangat mencabar. Ada yang menyatakan disana ianya seperti anda akan berjaya dengan hebatnya atau anda akan lemas dibuai kejutan budaya! Jadi sediakan diri anda dengan secukupnya.

Sebagai tambahan, sambil anda menunggu panggilan ke Matrikulasi, isi masa anda dengan perkara berfaedah seperti menjadi tutor untuk pelajar SPM. Biasanya demand untuk pelajar lepasan SPM menjadi tutor sangat tinggi. Jadi, libatkan diri anda supaya otak anda sentiasa cergas dan tidak “lemau” kerana terlalu lama meninggalkan pembelajaran di sekolah.