Contoh Surat Rayuan Bagi Permohonan Kemasukkan Ke Universiti

Isi Kandungan Surat Rasmi

 

Contoh Surat Rayuan Bagi Permohonan Kemasukkan Ke Universiti

Contoh Surat Rayuan Bagi Permohonan Kemasukkan Ke Universiti ini biasanya kita isi selepas para pelajar lepasan SPM/STPM mendapat keputusan SPM/STPM mereka. Tidak dinafikan dalam ramai-ramai kalangan pelajar yang membuat permohonan UPU maka mungkin akan ada yang mendapat berikta menyedihkan apabila gagal mendapat tempat di mana-mana Universiti atau matrikulasi.

Namun jangan risau dan bersedih kerana disinilah surat rayuan  permohonan kemasukan ke Universiti memainkan peranan. Keputusan permohonan UPU yang menyedihkan itu patut dilupakan seketika dan kembali fokus untuk membuat rayuan dengan tepat dan professional agar rayuan anda diterima.

Sebenarnya banyak lagi yang ingin kita bincangkan mengenai Surat Rayuan Permohonan UPU ini, tetapi sebelum pergi jauh kami ingin kongsikan himpunan surat rasmi yang mungkin membantu anda.

Dapatkan Contoh Surat Rayuan disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Rayuan Bagi Permohonan Kemasukkan Ke Universiti

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Surat Rayuan Bagi Permohonan Kemasukkan Ke Universiti

Contoh Surat Rayuan Bagi Permohonan Kemasukkan Ke Universiti Ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua untuk membuat rayuan. Formatnya mungkin perlu diubah jika anda rasa ianya perlu.

3. Sumber : iamsyafy.blogspot.my

 

How To Apply UPU Online

Berikut dikongsikan beberapa langkah dan cara untuk membuat permohonan ke Universiti melalui Permohonan UPU.

error: Content is protected !!