Contoh Surat Berhenti Kerja Untuk Menyambung Pelajaran di Universiti

Isi Kandungan Surat Rasmi

Contoh Surat Berhenti Kerja Untuk Menyambung Pelajaran di Universiti

 

Contoh Surat Berhenti Kerja Untuk Menyambung Pelajaran di Universiti adalah antara carian yang tinggi di saat ini. Kenapa dan mengapa perkara ini berlaku mungkin perlu dibincangkan di dalam post yang lain tetapi kita disini hari ini ingin membantu anda semua yang sedang mengalami kesulitan untuk menulis surat berhenti kerja yang mudah dan ringkas.

Sebenarnya, terdapat banyak cara dan contoh surat berhenti kerja yang anda boleh dapatkan di sini :

Namun begitu, untuk situasi dan sebab yang lebih tepat anda perlu buat pilihan sendiri. Ya, pilihan sendiri dimana surat berhenti kerja adalah mesti mengikut penggunaan dan sebab berhenti. Setiap orang punya alasan berbeza untuk berhenti jadi tidak patutlah sekiranya semua orang menggunakan surat berhenti kerja format dan penulisan yang sama. Oleh sebab itu, sebelum menghantar surat berhenti kerja untuk meletakkan jawatan pastikan anda lakukannya dengan betul.

Kenapa?

Kami bimbang sekiranya ianya bakal memberikan impak buruk di kemudian hari terutama jika anda mahu bekerja semula di tempat baru dengan syarikat lain. Biasanya pihak pengambilan pekerja di syarikat baru akan menghubungi dahulu syarikat lama dan bertanyakan prestasi dan peribadi anda. Jika anda tinggalkan sesuatu yang buruk termasuklah prestasi kerja, amalan kerja, bahkan mengambil mudah penulisan surat berhenti kerja maka mungkin itu juga akan disampaikan kepada bakal majikan baru anda. Jadi, nampak tak kesan buruknya?

Oleh sebab itu, kami disini ingin membantu anda menulis surat berhenti kerja dengan penulisan yang tepat dan alasan yang munasabah. Anda hanya perlu pilih sahaja yang mana surat yang mungkin menyamai situasi anda dan boleh anda gunakan. Contohnya, jika anda berhenti kerja kerana masalah kesihatan maka pilihlah contoh surat berhenti kerja kerana masalah kesihatan jika anda bukannya memilih surat berhenti kerja kerana mahu menyambungkan pelajaran.

Dapatkan Contoh Surat Berhenti Kerja disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Berhenti Kerja Untuk Menyambung Pelajaran di Universiti

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Surat Berhenti Kerja Untuk Menyambung Pelajaran di Universiti

Contoh Surat Berhenti Kerja Untuk Menyambung Pelajaran di Universiti ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua ketika ingin berhenti kerja. Formatnya mungkin perlu diubah jika anda rasa ianya perlu.

3. Sumber : jawatankosong.net

Dua Alasan Kamu Boleh Berhenti Kerja Dari Kerajaan

Pernah tak anda terfikir untuk berhenti kerja dari kerajaan? Pernah rasa bosan dengan kerja sekarang? Mari kita tonton video ini.