Contoh Surat Berhenti Kerja Notis Sebulan Untuk Sambung Belajar

Contoh Surat Berhenti Kerja Notis Sebulan Untuk Sambung Belajar

Contoh Surat Berhenti Kerja Notis Sebulan Untuk Sambung Belajar adalah satu notis pemberitahuan yang ditulis oleh pekerja kepada majikan masing-masing. Tujuan penulisan surat berhenti kerja notis sebulan ini ialah bagi memastikan majikan anda mendapat info awal bahawa anda akan berhenti kerja tidak lama lagi.

Adakah notis sebulan berhenti kerja ini sangat penting?

Ya, ianya sangat penting. Notis sebulan adalah jauh lebih baik berbanding notis seminggu yang biasa kita guna. Hal ini kerana sebab utama notis sebulan berhenti kerja ini dibuat ialah untuk memastikan semua pihak “alert” atau mendapat maklum bahawa dalam masa sebulan akan hilang 1 tenaga kerja di dalam syarikat ini.

Maklumat ini penting kerana pihak syarikat atau majikan akan segera mengeluarkan notis atau pemberitahuan untuk mencari pekerja baru bagi menggantikan posisi atau jawatan anda. Jadi, segala kerja di syarikat majikan sekarang tidak akan terbantut kerana ketiadaan anda dimana pada masa akan datang telah ada pekerja baru yang akan menggantikan anda.

Sebenarnya, terdapat banyak cara dan contoh surat berhenti kerja yang anda boleh dapatkan di sini :

Namun begitu, adalah lebih baik anda fokus menulis notis surat letak jawatan ini mengikut situasi anda yang sama dengan surat-surat contoh ini. Jelas bukan? Kalau sudah jelas, mari kita dapatkan contoh surat berhenti kerja notis sebulan ini dan sila ubah suai mengikut keperlu anda masing-masing.

 

Dapatkan Contoh Surat Berhenti Kerja disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Berhenti Kerja Notis Sebulan Untuk Sambung Belajar

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Surat Berhenti Kerja Notis Sebulan Untuk Sambung Belajar

Contoh Surat Berhenti Kerja Notis Sebulan Untuk Sambung Belajar ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua ketika ingin berhenti kerja. Formatnya mungkin perlu diubah jika anda rasa ianya perlu.

3. Sumber : scribd.com

How to Resign From Your Job the Right Way (Stage 5 of Career Change)

Bagaimanakah anda dapat mengundurkan diri dari pekerjaan anda tanpa menyusahkan atau memburukkan hubungan dengan majikan anda? Perunding Kerjaya Joseph Liu berkongsi 4 prinsip mudah untuk membantu anda melepaskan tanggungjawab dari peranan dan kerja anda dengan cara yang memberi kesan positif dengan rakan sekerja, pengurus, dan organisasi anda. Nak tahu caranya? Cuba tonton video ringkas yang sangat bermanfaat ini.