Contoh Surat Berhenti Kerja Kerana Mendapat Tawaran Kerja di Tempat Lain

Isi Kandungan Surat Rasmi

Contoh Surat Berhenti Kerja Kerana Mendapat Tawaran Kerja di Tempat Lain

Contoh Surat Berhenti Kerja Kerana Mendapat Tawaran Kerja di Tempat Lain ini adalah satu surat yang sangat “polite” dan bersederhana. Ya, tidak perlu meninggi diri apabila anda ingin meletakkan jawatan dan bekerja di tempat lain. Hal ini perlu saya ketengahkan kerana apabila mahu berhenti kerja kerana mahu bekerja di tempat lain, maka mungkin ada dikalangan kita yang mengambil kesempatan untuk menaikkan ego dan menghentam bos atau pentadbir di syarikat sekarang.

Ingat, ketua anda boleh menulis review yang buruk tentang anda jika itulah sikap anda. Setiap pergerakan dan penulisan anda saat-saat akhir anda ini perlu diambil kira. Tunjukkan anda suka bekerja di tempat sekarang tetapi ditempat baru itu mungkin memberikan peluang yang lebih kepada anda untuk bekerja lebih baik.

Sebenarnya, terdapat banyak cara dan contoh surat berhenti kerja yang anda boleh dapatkan di sini :

Namun begitu, untuk situasi dan sebab yang lebih tepat anda perlu buat pilihan sendiri. Ya, pilihan sendiri dimana surat berhenti kerja adalah mesti mengikut penggunaan dan sebab berhenti. Setiap orang punya alasan berbeza untuk berhenti jadi tidak patutlah sekiranya semua orang menggunakan surat berhenti kerja format dan penulisan yang sama. Oleh sebab itu, sebelum menghantar surat berhenti kerja untuk meletakkan jawatan pastikan anda lakukannya dengan betul.

Jadi, pihak notafaura ingin sangat menolong anda semua menulis dan menyiapkan 1 surat berhenti kerja dengan alasan mahu bekerja ditempat lain atau mendapat pekerjaan di tempat lain. Ya, kita tulis dengan cara yang jujur dan lemah lembut tetapi tetap nampak profesional. Baiklah, mari kita lihat contoh surat berhenti kerja seperti berikut.

Dapatkan Contoh Surat Berhenti Kerja disini

TAJUK SURAT RASMI

Contoh Surat Berhenti Kerja Kerana Mendapat Tawaran Kerja di Tempat Lain

1. Sila Like & Share post ini di facebook anda.
2. Link Download : Contoh Surat Berhenti Kerja Kerana Mendapat Tawaran Kerja di Tempat Lain

Contoh Surat Berhenti Kerja Kerana Mendapat Tawaran Kerja di Tempat Lain ini adalah sekadar garis panduan yang mungkin boleh digunakan oleh anda semua ketika ingin berhenti kerja. Formatnya mungkin perlu diubah jika anda rasa ianya perlu.

3. Sumber : jawatankosong.net

Alasan Penting Kenapa Anda Harus Berhenti Bekerja ?

Kenal siapa Jack Ma? Rasanya tak perlu untuk admin perkenalkan identiti Jack Ma ini kepada umum. Apa yang penting ialah mari kita dengarkan apa yang ingin disampaikan dia. Mungkin ianya berguna untuk anda dan mungkin kurang berguna. Namun yang penting, kita letakkan matlamat hidup ini bukan untuk mengejar harta dunia tetapi untuk mencari bekal akhirat dengan dibantu oleh kekayaan di dunia ini insyaallah.